Borstvoeding en tepelkloven

28 december 2018

Geef je borstvoeding en heb je last van tepelkloven? Dan ben je bij Multi-Mam aan het juiste adres. Multi-Mam heeft een balsem ontwikkeld – 100% plantaardig – die bijdraagt aan het herstel van tepelkloven. Tepelkloven ontstaan door uitdroging van de tepelhoven en komen veel voor bij het geven van borstvoeding.

Hoe pas je de balsem toe

De balsem hoeft voor het geven van borstvoeding niet verwijderd te worden. Het is ongevaarlijk bij inslikken en heeft een neutrale geur en smaak. Smeer de balsem direct na de borstvoeding op de tepelhoven voor het beste resultaat. Het kan namelijk voorkomen dat de baby moeilijker grip krijgt op de tepel wanneer je het voor de voeding aanbrengt. Je kunt de balsem zo vaak als je wilt gebruiken.

Oorzaken tepelkloven

De balsem versterkt en verzorgt het huidweefsel. De meeste wondjes zijn het gevolg van het verkeerd aanleggen van de baby. Het meest kwetsbare gedeelte van het tepelweefsel moet diep in je baby’s mondje zitten.

Maar borstvoeding en tepelkloven hoeven niet direct oorzaak – gevolg te zijn. Het komt vaker voor (ook zonder het geven van borstvoeding) en ook daar is de Multi-Mam Balm geschikt voor. Zeep en shampoo’s kunnen ook de veroorzaker zijn van tepelkloven. Naast schimmelinfecties en eczeem (of een droge huid) zijn dit veroorzakers die gebaat zijn bij de Multi-Mam Balm.