Graszoden in de tuin

28 december 2018

Wanneer je gras in de tuin wilt aanleggen ben je gemakkelijk gediend met graszoden. Graszoden zijn rollen met gekweekt gras die je gemakkelijk in je tuin kunt uitrollen. De rollen zijn 40 cm breed en 2,5 meter lang. Dus 1 rol is goed voor 1 m2. Wanneer je hem uitrolt is de mat 2 cm dik en hij weegt tussen de 12 en 22 kilogram, maar dat is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Hoe ga je aan de slag?

Je meet de afmeting op waar je gras wilt hebben, je rekent even uit hoe veel rollen je nodig hebt en je bestelt de graszoden eenvoudig op maat. Sommige websites hebben zelfs eenvoudige rekentools om uit te rekenen hoe veel graszoden je nodig hebt. Wees vooral niet bang om bij je leverancier om advies te vragen: zij werken dagelijks met graszoden en weten precies hoe je ze het beste moet gebruiken, neerleggen en onderhouden. Bij het uitrollen kun je graszoden eenvoudig om maat snijden met bijvoorbeeld een broodmes.

Waar vind je graszoden?

Graszoden vind je bij de meeste tuincentra bij jou in de regio. Maar soms is het een stuk gemakkelijker om ze te bestellen. Dat scheelt je de huur van een aanhanger, een smerige auto en/of veel tillen. Graszoden zijn online soms zelfs goedkoper dan in de winkel. Alleen maar voordelen.