Voordelen van WordPress

29 mei 2017

Voordelen van WordPress

WordPress is al jarenlang het meest gebruikte CMS om websites mee te maken. En het wordt steeds populairder. Als je een website laat maken wordt er 9 van de 10 keer gebruik gemaakt van WordPress. En dat is niet geheel onbegrijpelijk! In deze blog geef ik je 5 voordelen van het gebruik van WordPress.

 1. Gebruiksvriendelijk
  WordPress is een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Je kunt er mee aan de slag als beginner of als gevorderde. Het heeft onbeperkte functionaliteiten doordat het gratis en premium plug-ins beschikbaar stelt. Verder heeft WordPress gemiddeld 8 updates per jaar, die met één klik op de knop geïnstalleerd kunnen worden, je hoeft dus geen moeilijke stappen te volgen om alles te kunnen installeren. Daarbij is hij compatibel met alle devices. Lekker makkelijk, daar houden we van!
 2. Zoekmachines
  Een website van WordPress kan uitermate goed scoren in de zoekmachines. Dit is natuurlijk niet helemaal afhankelijk van WordPress. Een goede score in Google is van veel punten afhankelijk, maar ze bieden veel hulpmiddelen (plug-ins) aan en hiermee kan je goede resultaten boeken. Zolang je goede content schrijft met de juiste zoekwoorden heeft de website potentie om hoog te scoren in Google. Een goed SEO-pakket doet wonderen.
 3. Keuze
  Iedereen mag meehelpen in het programmeren aan het WordPress-systeem.  Hierdoor wordt er hard gewerkt aan het verbeteren en beveiligen van het beheersysteem. Doordat er een ontzettend grote community is met programmeurs zijn er ook ontzettend veel mensen en bedrijven die met WordPress kunnen werken. Je bent hierdoor niet afhankelijk van 1 leverancier/website maker.
 4. Kosten
  Voor sommige CMS moet je betalen, maar WordPress is geheel gratis. Het meeste ontwikkelwerk aan WordPress is al gedaan, dus die kosten kun je zo goed als achterwege laten. Je kunt dan zelf aan de slag of het laten doen door een goede webdeveloper. Doordat WordPress van zichzelf grotendeels gratis is, kun je dat budget besteden aan bijvoorbeeld SEO (zoekmachine optimalisatie), social media of bijvoorbeeld e-mailmarketing. Of natuurlijk besteden aan wat leuks voor jezelf!
 5. Overal beschikbaar
  Er wordt over de hele wereld veel gebruik gemaakt van WordPress en ook wordt er over de hele wereld aan gesleuteld en er worden updates uitgebracht. Je kunt overal op je WordPress-omgeving inloggen, daardoor kan je overal ter wereld je website aanpassen. Dit is natuurlijk ideaal als je bijvoorbeeld op vakantie bent en even snel wat wilt plaatsen! Of als thuis het internet niet meer werkt, kun je gewoon even ergens anders inloggen! Ideaal!